Patru sfaturi pentru anvelope mai sigure

Patru sfaturi pentru anvelope mai sigure

Siguranţa anvelopei contează

Anvelopele dvs. sunt singurele obiecte care stau între dvs. ŞI situaţiile potenţial periculoase de pe şosea. De aceea este esenţial să alegeţI anvelopele corespunzătoare şI să le păstraţI în stare optimă pentru a fi în siguranţă, dvs. ŞI cei dragi dvs. Cât timp vă aflaţI pe şosea.


1. Alegeţi o anvelopă care se potriveşte stilului dvs., autovehiculului dvs. şi condiţiilor de deplasare

Nu faceţi compromisuri în privinţa siguranţei atunci când alegeţi anvelopele. Eticheta europeană pentru anvelope vă poate ajuta, dar reţineţi că nu înseamnă totul. Siguranţa şi confortul dvs. cere anvelopelor dvs. cea mai bună performanţă în toate condiţiile de carosabil şi de vreme, pe întreaga lor durată de utilizare. Dacă aveţi îndoieli, consultaţi un specialist în anvelope.

2. Verificaţi adâncimea profilului şi schimbaţi la timp anvelopele uzate*

Profil mai mare înseamnă aderenţă mai mare pe carosabil ud. Este atât de simplu! Verificaţi cu regularitate adâncimea profilului, fie cu un şubler de măsurare a adâncimii profilului, fie urmărind indicatoarele de adâncime incluse pe anvelope. Asiguraţi-vă că aţi verificat toate cele patru anvelope şi în câteva locuri diferite de-a lungul fiecărui canal principal.

* În Europa, adâncimea minimă legală este 1,6 mm.

3. Verificaţi presiunea anvelopei cel puţin o dată pe lună

Este normal ca toate anvelopele să aibă scurgeri de aer în timp. De aceea trebuie să verificaţi presiunea anvelopelor la fiecare realimentare sau cel puţin o dată pe lună. Anvelopele insuficient umflate au o durată de exploatare redusă, compromit în mod serios manevrabilitatea autovehiculului şi cresc consumul de carburant.

4. Verificaţi dacă sunt deteriorate sau uzate neuniform

Tăieturile, fisurile, rupturile sau corpurile străine înfipte în anvelope pot duce la crearea de puncte slabe din care pot rezulta dezumflarea bruscă sau explozia anvelopei. Aceste situații periculoase pot fi evitate cu uşurinţă verificând cu regularitate atât banda de rulare cât și ambele laturi ale anvelopelor.

Lasati un comentariu: